1 Ağustos 2014

Harold & Kumar Go To White Castle - İzlendi!

Yönetmen: Danny Leiner
Yapım Yılı: 2004
Türü: Macera, Komedi

Bugün, başlıkta gördüğünüz üzere, Harold & Kumar Go To White Castle isimli filmi izledim. Yabancı komedi filmlerinin ikinci favori filmlerimden olduğunu söylemeliyim. Komedi aksiyonla birleşince ise tadına doyum olmuyor benim için. Bu film pek aksiyon içermese de macera içeriyor. O yüzden tuttum bu filmi.


Filmde Kumar ve Harold denen iki arkadaşın, gece eğlencesiyle başlayan ve White Castle adlı hamburgerciye gitme amaçlarıyla devam eden bir gecelik maceraları anlatılıyor. Bu bir gecede ikisi de hem eğleniyorlar, hem de kendilerine birer ders çıkarıyorlar.

Filmde komik sahneler ve maceralar dışında sevdiğim şey ise verdiği bir ders olmasıydı. Genelde komik olup pek bir anlamı olmayan filmler de var çünkü. Film, ırkçılığı eleştiren bir yapıya sahip. Harold ve Kumar iki amerikan vatandaşı ancak; Harold asyalı bir amerikan, Kumar ise hintli bir amerikan. Bu iki farklı ırktan gelen insanlar çok iyi arkadaşlar ancak filmde Harold'ın diğer amerikanlar tarafından dışlanıldığını hissettiğini görüyoruz. Filmin sonunda da ırkçılığa karşı bir ders veriliyor ve Harold bu hissinin üstesinden geliyor.

Filmin devamı olan iki film daha var. Onları da kesinlikle izleyeceğim ve bir inceleme yazısı paylaşacağım. Merak etmeyin, bu verdiğim bilgiler filmi izlemenize engel değil. Filmi izlemenizi tavsiye ederim, iyi günler, iyi seyirler dilerim!    

Hiç yorum yok: